TALIJANSKA ČAROLIJA I LUGANO

MILANO - LAGO MAGGIORE - BOROMEJSKI OTOCI - LAGO DI COMO - LUGANO - SIRMIONE, 4 dana - autobusom

 

 • REDOVNA CIJENA: 1.990,00 Kn
 • DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 750.00 Kn
 • TERMIN PUTOVANJA: 05. – 08.10.2019.
 • MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

 

VRIJEDNOST VIŠE;

 • POSJET IZLOŽBI LEONARDO A MILANO!!
 • UKLJUČEN IZLET U ŠVICARSKU – LUGANO!!

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak s Autobusnog kolodvora Slavonski Brod u 22:00 sata prethodnog dana (04.10.2019.). Ugodna vožnja preko ZAGREBA, BREGANE, i dalje SLOVENIJOM i ITALIJOM do MILANA, sjedišta regije LOMBARDIA. S arhitekturom koja oduzima dah, bogatom kulturnom i gastronomskom ponudom te shopping scenom koja će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce, MILANO JE PRAVO BOGATSTVO ITALIJE. Po dolasku polazak na razgled grada; TEATRO ALLA SCALA – jedna od najslavnijih svjetskih opernih kuća, DUOMO – impresivna katedrala i zasluženo najpoznatija milanska znamenitost, GALLERIA VITTORIO EMANUELE II, BAROKNA PALAČA BRERA, CORSO VITTORIO EMANUELE II… Slijedi slobodno vrijeme za osobne potrebe. Za one koji preferiraju shopping, tu je VIA TORINO u kojoj su česte rasprodaje odjeće, obuće i nakita, ili ČETVEROKUT MODE , dio grada u kojem su smještene trgovine SVIH VODEĆIH SVJETSKIH MODNIH KUĆA. Svima ostalimo preporučamo odlazak do CASTELLO SFORZESCO – dvorcu vladarske dinastije SFORZA, uz individualni posjet IZLOŽBI LEONARDO A MILANO. U dogovoreno vrijeme odlazak u hotel. Smještaj u sobe, noćenje.
Doručak. Odlazak do BAJKOVITOG TALIJANSKOG JEZERA, poznatog po rezidencijama bogatih i slavnih  – LAGO MAGGIORE. Odlazak do STRESE, glavnog gradića rivijere koji je stoljećima bio omiljena destinacija EUROPSKE ARISTOKRACIJE. Ugodna šetnja mjestom, razgled brojnih vila i rezidencija, te slobodno vrijeme za okrjepu, fotografiranje, kupovinu suvenira… Preporučamo FAKULTATIVNI IZLET BRODOM na još uvijek nedovoljno “istražene” BOROMEJSKE OTOKE! Panoramska plovidba do ISOLA MADRE, najvećeg od svih otoka BOROMEJSKOG ARHIPELAGA, mjesta koje je GUSTAV FLAUBERT nazvao jednim od najsenzualnijih na svijetu… Razgled čuvene BUJNE VEGETACIJE otoka prepunog AZALEJA, RODODENDRONA, KAMELIJA… Tijekom šetnje uživat ćemo i u društvu brojnih PAUNOVA koji slobodno šeću otokom… Odlazak na ISOLA DEI PESCATORI – otočić kojeg krasi tipično ribarsko mjesto s nizom suvenirnica i restorana. Slijedi posjet otoku ISOLA BELLA – “OTOKU PALAČI” iz 1632. g., razgled BOROMEJSKE PALAČE i veličanstvenih STEPENASTIH VRTOVA s čak 10 terasa koji zajedno zauzimaju gotovo čitavu površinu otoka. Iskrcaj iz broda. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Vožnja do jezera LAGO DI COMO. Odlazak do “glavnog grada” NAJDUBLJEG JEZERA U EUROPI – grada COMA. Po dolasku razgled grada; OSTACI SREDNJOVJEKOVNIH ZIDINA, CASTELLO BARADELLO, DUOMO, SAN FEDELE, BROLETTO, CASA DEL FASCIO, TEATRO SOCIALE, VOLTINA FONTANA, PROMENADA… Slijedi slobodno vrijeme za odmor i okrjepu, kupovinu suvenira, individualni objed… Slijedi odlazak u ŠVICARSKU i posjet pitoresknom LUGANU, najvećem i najvažnijem gradu pokrajine TICINO poznatom po prekrasnim planinama i istoimenom jezeru. Po dolasku polazak na razgled grada; KATEDRALA SV. LOVRE, PIAZZA CIOCHARA, PIAZZA DELLA REFORMA, CASINO, PALAZZO CIVICO, PROMENADA UZ JEZERO… Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u opuštenom ugođaju gradića i njegovom MEDITERANSKOM ŠARMU NA ŠVICARSKI NAČIN. Preporučamo atraktivnu VOŽNJU ŽIČAROM MONTE BRÈ na istoimenu planinu odakle se pruža najljepši pogled na panoramu grada (fakultativno, uz doplatu na licu mjesta). Povratak u hotel, noćenje.
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do LAGO DI GARDA – DRAGULJA ITALIJE. Dolazak u SIRMIONE, slikoviti gradić na samoj obali jezera. Polazak na šetnju i razgled mjesta u kojem su inspiraciju potražili rimski pjesnik KATUL, DANTE pa i sam JULIJE CEZAR, a obitelj SCALIGERI izgradila dvorac koji dominira cijelim poluotokom. Razgled grada; slikoviti LABIRINT USKIH ULIČICA, MNOGOBROJNI PARKOVI, CVJETNI NASADI, OBALA JEZERA, CASTELLO SCALIGERI… Slobodno vrijeme za odmor i okrjepu. Polazak put domova. Ugodna vožnja istim itinererom kao i u dolasku uz usputna zaustavljanja. Predviđen dolazak na odredište u noćnim satima.

 

POJEDINOSTI ARANŽMANA:

  • prijevoz modernim udobnim turističkim autobusom visoke klase (klima, WC, video, razglas) prema programu,
  • USLUGE STRUČNOG LICENCIRANOG TURISTIČKOG PRATITELJA/VODIČA,
  • sve razglede prema programu,
  • TRI NOĆENJA S DORUČKOM U HOTELU 3/4* NA ŠIREM PODRUČJU MILANA (dvokrevetne sobe TWC, SAT TV; trokrevetne sobe na upit),
  • IZLET AUTOBUSOM STRESA – LAGO MAGGIORE,
  • IZLET AUTOBUSOM LAGO DI COMO – COMO – LUGANO,
  • policu osiguranja putnika u autobusu,
  • zakonsku jamčevinu turističkog aranžmana,
  • osiguranje od odgovornosti,
  • troškove organizacije i rezervacije.

 •  

   • IZLET BRODOM NA BOROMEJSKE OTOKE: 270,00 kn (UKLJUČUJE PRIJEVOZ BRODOM NA TRI BOROMEJSKA OTOKA TE ULAZNICE ZA PALAČE I VRTOVE NA ISOLA MADRE I ISOLA BELLA! Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 20. Očekivano trajanje izleta 4-5 sati. Za putnike koji eventualno ne žele realizirati ovaj izlet predviđeno je slobodno vrijeme u Stresi.)
   • PAKET PUTNOG OSIGURANJA: 40,00 kn (uključuje dodatno zdravstveno osiguranje te osiguranje od posljedica nezgode)

 •  

  OBAVEZNA DOPLATA ZA TURISTIČKU PRISTOJBU!!!

  (1,5 – 4,00 € po osobi i noćenju. Plaćanje individualno, u gotovini, na recepciji hotela)

   

  POSEBNO ISTIČEMO

  • MOGUĆNOST POSJETE IZLOŽBI LEONARDO A MILANO, CASTELLO SFORZESCO
  • U povodu 500 godina od smrti jednog od najslavnijih i najpoznatijih umjetnika i izumitelja svih vremena, Leonarda da Vincija, Milano slavi spomen na njega nizom kulturnih događanja i manifestacija. Leonardo je stigao u Milano 1482. g. na poziv vojvode Ludovica Maria Sforza, a njegov je boravak ostavio neizbrisiv trag na Milano i cijelu Lombardiju.
  • INFORMATIVNA CIJENA INDIVIDUALNE ULAZNICE ZA IZLOŽBU IZNOSI 10,00 €. ISTA JE VALJANA ZA PREDMETNU IZLOŽBU TE SVE MUZEJE U DVORCU. KUPOVINA/PLAĆANJE ULAZNICA ISKLJUČIVO INDIVIDUALNO, NA LICU MJESTA. RADI IZBJEGAVANJA GUŽVI I MOGUĆEG DUŽEG ČEKANJA NA ULAZAK, PREPORUČAMO KUPOVINU ULAZNICA NA https://milano.midaticket.it/Event/7/Dates (TERMINI OD 13:30 DO 16:00 SATI), UZ NAPOMENU DA JE BROJ ULAZNICA ZA ON-LINE PRODAJU OGRANIČEN!!

   

  UVJETI PLAĆANJA:

  ZA POTVRDU REZERVACIJE NUŽNA UPLATA min. 30% IZNOSA ARANŽMANA. Ostatak do 14 dana prije polaska, ili obročno kreditnim karticama.

  (Cijena aranžmana već uključuje gotovinski popust od 5%. U slučaju obročnog plaćanja cijena aranžmana uvećava se za isti postotak.)

   

  Za ovaj aranžman vrijede “OPĆI UVJETI PUTOVANJA” putničke agencije ASTRALIS TRAVEL.

  Povezane objave