SNOVI 1001 NOĆI

DUBAI, 6 DANA ZRAKOPLOVOM

 

 • CIJENA ARANŽMANA: 5.590,00 Kn
 • TERMIN PUTOVANJA: 22.04. – 27.04.2019.
 • MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

PROGRAM PUTOVANJA:

Sastanak putnika kod šaltera INFORMACIJA u ZRAČNOJ LUCI „NIKOLA TESLA“ u 09:30 h. Prijava na let kompanije FLYDUBAI broj FZ1746 za DUBAI. Polet  zrakoplova u 12:40 h. Dolazak u DUBAI u 20:00 h po lokalnom vremenu.  Transfer autobusom do hotela uz PANORAMSKI RAZGLED GRADA. Noćenje.

Doručak. Polazak na CJELODNEVNI IZLET uz razgled STAROG I MODERNOG DUBAI-a. Panoramska vožnja  NAJSTARIJIM DIJELOVIMA DUBAI-a:  DEIRA i BUR DUBAI. Vožnja pored BASTAKYE – stare četvrti  autohtone arhitekture. Dolazak do DUBAI MUSEUM-a smještenog u tvrđavi AL FAHIDI iz 18. stoljeća; posjet MUZEJU omogućuje svojevrsno PUTOVANJE KROZ POVIJEST i potpun uvid u TRADICIJU I KULTURU ARAPSKOG DIJELA SVIJETA. Uslijedit će vožnja  ABROM, tradicionalnim brodićem preko DUBAI CREEK-a, na drugu stranu ZALJEVA. Dolazak do ČETVRTI TRŽNICA, posjet svjetski poznatim TRŽNICAMA TEKSTILA I ZAČINA “SPICE SOUK” te NAJVEĆOJ TRŽNICI ZLATA NA SVIJETU “GOLD SOUK”. Zajednička šetnja te slobodno vrijeme za KUPOVINU I OSOBNE POTREBE. Razgled nastavljamo odlaskom do NAJLUKSUZNIJEG DIJELA DUBAIAJUMEIRAH. Zaustavljanje pored DŽAMIJE JUMEIRAH – razgled izvana. Vožnja uz poznatu PLAŽU do HOTELA U OBLIKU JEDRABURJ AL ARAB, jednog od najluksuznijih hotela na svijetu. Kraća pauza za fotografiranje. Slijedi odlazak do PALM JUMEIRAHA, čuvene DUBAI PALME – umjetno stvorenog otoka u obliku palme na kojem se nalaze luksuzni hoteli i kuće svjetskih zvijezda, s naglaskom na impozantni ATLANTIS THE PALM. Po silasku s PALME odlazak do predivne DUBAI MARINE uz kraće zaustavljanje. Nastavak vožnje cestom SHEIKH ZAYED, novim središtem grada (DOWNTOWN) do NAJVIŠEG TORNJA NA SVIJETUBURJ KHALIFE (828 metara visine, 160 katova). Fakultativna mogućnost odlaska na VIDIKOVAC (124./125. kat) ultrabrzim dizalom. Odmah do TORNJA nalazi se DUBAI MALLNAJVEĆI TRGOVAČKI CENTAR NA SVIJETU.  Slobodno vrijeme za OKRJEPU, SHOPPING… U DUBAI MALL-u ćemo pričekati i prvu predstavu (18:00 h) na MAGIČNIM FONTANAMA DUBAI-a; nazočnost nezaboravnom spektaklu, IGRI VODE, SVJETLA I GLAZBE. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
Doručak. Dan za individualno uživanje u KUPANJU, KUPOVINI, INDIVIDUALNIM RAZGLEDIMA… Za odlaske na sve bitnije lokacije na raspolaganju je BESPLATAN HOTELSKI MINIBUS. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska na PUSTINJSKI JEEP SAFARI. Adrenalinska vožnja LUKSUZNIM TERENSKIM VOZILIMA po VELIČANSTVENIM PUSTINJSKIM DINAMA, promatranje ZALASKA SUNCA te posjet BEDUINSKOM SELU. Mogućnost JAHANJA DEVA, UKRAŠAVANJA KOŽE KANOM ILI UŽIVANJA U NARGILI. Za večeru su osigurani ARAPSKI SPECIJALITETI S ROŠTILJA te autentični ORIJENTALNI UGOĐAJ. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Preporučamo odlazak na cjelodnevni izlet u ABU DHABI, “MANHATTAN” BLISKOG ISTOKA. ABU DHABI je GLAVNI GRAD UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA, administrativno te središte naftne industrije. Grad odlikuje mnoštvo MODERNIH ZDANJA s elementima ISLAMSKE ARHITEKTURE. Vožnja kroz SAADIYAT ISLAND, otok koji će za nekoliko godina postati SVJETSKO SREDIŠTE KULTURE I UMJETNOSTI s NAJVEĆOM KONCENTRACIJOM MUZEJA u ovome dijelu svijeta. Razgled DŽAMIJE ŠEIKA ZAYEDA, jedne od najvećih u svijetu, REMEK DJELA NEOISLAMSKE ARHITEKTURE. Zaustavljanje u HERITAGE VILLAGE-u, gdje ćete moći saznati više o POVIJESTI I LOKALNIM OBIČAJIMA OVOG PODRUČJA. Slijedi odlazak do SHOPPING CENTRA u ABU DHABI MARINI; slobodno vrijeme za KUPOVINU I INDIVIDUALNI RUČAK. Na povratku u DUBAI, zaustavljanje pored „FERRARI WORLD“-a, jedne od atrakcija ABU DHABI-a i NAJVEĆEG ZATVORENOG TEMATSKOG PARKA NA SVIJETU. Dolazak u hotel u ranim večernjim satima, individualni večernji sadržaj, noćenje.
Doručak. Dan za individualno uživanje u KUPANJU, KUPOVINI, INDIVIDUALNIM RAZGLEDIMA… Za odlaske na sve bitnije lokacije na raspolaganju je BESPLATAN HOTELSKI MINIBUS. U večernjim satima mogućnost odlaska na TRADICIONALNO „DHOWE CRUISE“ KRSTARENJE po DUBAI MARINI uz uživanje u nezaboravnom pogledu te BOGATOJ VEČERI I TRADICIONALNOJ ARAPSKOJ GLAZBI. Povratak u hotel. Noćenje.
Rani doručak, odjava iz hotela. Transfer autobusom do ZRAČNE LUKE DUBAI INTERNATIONAL. Prijava na let kompanije FLYDUBAI broj FZ1745 za BEOGRAD. Polet  zrakoplova u 06:55 h. Dolazak u BEOGRAD u 10:50 h po lokalnom vremenu.

 

POJEDINOSTI ARANŽMANA:

  • povratnu zrakoplovnu kartu BEOGRAD-DUBAI-BEOGRAD (direktan let!!) u ekonomskoj klasi (uključena prtljaga!),
  • TRANSFERE ZRAČNA LUKA DUBAI-HOTEL-ZRAČNA LUKA DUBAI,
  • usluge licenciranog turističkog pratitelja/vodiča,
  • PET NOĆENJA S DORUČKOM U HOTELU S 4* (ČETVRT DUBAI AL BARSHA / BARSHA HEIGHTS; dvo ili trokrevetne sobe TWC, SAT TV),
  • CJELODNEVNI IZLET „DUBAI CITY TOUR“ S UKLJUČENIM USLUGAMA STRUČNOG LOKALNOG VODIČA,ULAZNICOM ZA DUBAI MUSEUM I VOŽNJOM ABROM,
  • NEOGRANIČENO KORIŠTENJE HOTELSKOG MINIBUSA PREMA DNEVNOM RASPOREDU,
  • jamčevinu aranžmana,
  • osiguranje od odgovornosti,
  • troškove organizacije i rezervacije.

  • IZLET „ABU DHABI CITY TOUR“: 350,00 kn (uključuje prijevoz autobusom, usluge stručnog lokalnog vodiča i razglede prema programu. Minimalno 20 putnika.)
  • PUSTINJSKI JEEP SAFARI: 420,00 kn (uključuje prijevoz luksuznim terenskim vozilima, stručnu pratnju i večeru u BEDUINSKOM SELU. Minimalno 20 putnika.)
  • „DHOW CRUISE“ KRSTARENJE: 460,00 kn (uključuje transfer autobusom do/od Dubai Marine, dvosatno krstarenje i VEČERU. Minimalno 20 putnika.)
  • ULAZNICA ZA VIDIKOVAC TORNJA „BURJ KHALIFA“: 390,00 kn (uključuje ulaznicu/voznu kartu za 124./125. kat zgrade. Minimalno 10 putnika.)
  • POVRATNI TRANSFER AUTOBUSOM DO/OD ZRAČNE LUKE, BEOGRAD: 290,00 kn  (IZ/DO SLAVONSKOG BRODA; MINIMALNO 20 PUTNIKA)

  • LOKALNA PRISTOJBA „TOURISM DIRHAM“: 20,00 USD / SOBA (15 AED PO SOBI I NOĆENJU; PLAĆANJE U GOTOVINI PRATITELJU GRUPE!!)
  • NAPOJNICE LOKALNIM VOZAČIMA I STRUČNIM VODIČIMA

 • OSTALO:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 1750 kn
  • OBAVEZNA DOPLATA ZA PRISTOJBE U ZRAČNIM LUKAMA: 460,00 kn (IZNOS PROMJENJIV DO POLASKA)

  PREPORUČAMO UPLATU PAKETA PUTNOG OSIGURANJA!!

  (DETALJNE INFORMACIJE O CIJENAMA I UVJETIMA NA PRODAJNOM MJESTU!!)

   

  ZBOG VRLO RIGOROZNIH PRAVILA U ZRAČNOM PROMETU, PREPORUČAMO UPLATU OSIGURANJA OD OTKAZA PUTOVANJA (2,75% UKUPNOG IZNOSA ARANŽMANA) !!

  (DETALJNE INFORMACIJE NA PRODAJNOM MJESTU)

   

  UVJETI PLAĆANJA:

  ZA POTVRDU REZERVACIJE NUŽNA UPLATA min. 30% IZNOSA ARANŽMANA, ŠTO JE UJEDNO I NEPOVRATAN DEPOZIT NA IME REZERVACIJE ZRAKOPLOVNE KARTE!! Ostatak do 21 dan prije polaska, ili obročno kreditnim karticama.

  (Cijena aranžmana već uključuje gotovinski popust od 5%. U slučaju obročnog plaćanja cijena aranžmana uvećava se za isti postotak.)

   

  Za ovaj aranžman vrijede “OPĆI UVJETI PUTOVANJA” putničke agencije ASTRALIS TRAVEL d.o.o.

   

   

  KORISNE INFORMACIJE

  UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI
  SLUŽBENO IME: Ujedinjeni Arapski Emirati
  GEOGRAFSKI POLOŽAJ: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.
  POVRŠINA: 83.600 km2
  BROJ STANOVNIKA: cca. 9,4 milijuna
  GLAVNI GRAD: ABU DHABI
  JEZIK: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski
  RELIGIJA: 96% muslimani, 4% ostali
  VREMENSKA RAZLIKA: +2 SATA LJETI / +3 SATA ZIMI
  NOVČANA JEDINICA: EMIRATSKI DIRHAM (AED), 1 USD = cca. 3,67 AED

  Sve cijene su u AED, može se plaćati u dolarima i eurima, ali preporuka je uvijek plaćati u lokalnoj valuti. Novac je najbolje mijenjati  u ovlaštenim mjenjačnicama.  Kreditnim karticama možete plaćati na svim mjestima
  KUPOVINA: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi…
  RADNO VRIJEME TRGOVINA: uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata, a mnoge su zatvorene petkom. VELIKI TRGOVAČKI CENTRI OTVORENI SU SVAKODNEVNO OD 10:00 SATI DO PONOĆI.

  DUBAI S RAZLOGOM ZASLUŽUJE SVOJ NAZIV “GLAVNOG SHOPPING CENTRA NA BLISKOM ISTOKU”.
  ODJEĆA: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
  HRANA I PIĆE: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s grilla. PREPORUČAMO PITI ISKLJUČIVO FLAŠIRANU VODU.

  ALKOHOL se služi isključivo u HOTELSKIM RESTORANIMA I BAROVIMA S POSEBNOM DOZVOLOM.
  ELEKTRIČNI NAPON: 220/240 V (POTREBAN ADAPTER)

  CIJEPLJENJE: NIJE POTREBNO
  VIZA: NIJE POTREBNA, OSOBNI DOKUMENT POTREBAN ZA PUTOVANJE: PUTOVNICA

  PUTOVNICA MORA BITI VAŽEČA NAJMANJE ŠEST MJESECI OD DANA ULASKA U UAE.

  VAŽNO: PUTNICIMA S PEČATOM DRŽAVE IZRAEL U PUTOVNICI BIT ĆE USKRAĆEN ULAZAK U UAE!!

  Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja!!
  MOBILNE MREŽE: VIPnet, T-Mobile i TELE2 partneri
  POZIVNI BROJ ZEMLJE: +971
  KORISNE WEB STRANICEwww.dubaitourism.co.ae, www.uaetourism.ae
  KLIMA: vruća pustinjska, dani ugodni i sunčani, noći znatno hladnije. U travnju se prosječna dnevna temperatura kreće  od 35 do 40°C. Prosječna temperatura mora je od 26 do 29 °C.

  IZLET „PUSTINJSKI JEEP SAFARI“ ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa srcem i/ili kralježnicom, budući se radi o adrenalinskoj vožnji!!

  Povezane objave