PUTOVANJE U SVIJET BAJKI

2 dana autobusom

svijet_bajki

 

PRVI DAN

Poželjan dolazak u SLAVONSKI BROD do 13,30. Sastanak s lokalnim vodičem, odlazak do TVRĐAVE BROD, jedinstvenog monumentalnog primjera vojne arhitekture iz 18.st., kojeg je sagradila Austrija kao veliku carsku pograničnu utvrdu za obranu od Turaka. Unutar TVRĐAVE smješteni su i “MUZEJ TAMBURA”, kao i “GALERIJA RUŽIĆ” – GALERIJA UMJETNINA GRADA SLAVONSKOG BRODA (ulaznica uz doplatu) koje svakako preporučamo posjetiti. Obilazak u pratnji stručnog vodiča. TIJEKOM OBILASKA TVRĐAVE NAZOČNOST PROGRAMU “LIVING HISTORY” (POVIJESNO – SCENSKI SPEKTAKL)

Slijedi šetnja obalom rijeke Save do FRANJEVAČKOG SAMOSTANA i CRKVE PRESVETOG TROJSTVA, jednog od najljepših sakralnih objekata te vrste u Hrvatskoj. Kraći obilazak KLAUSTRA FRANJEVAČKOG SAMOSTANA u pratnji stručnog osoblja, te (fakultativno) posjet spomen – sobi Dragutina Tadijanovića u kojoj je pjesnik boravio dvadesetih godina 20. stoljeća u vrijeme školovanja u Brodu. Imate prigodu susresti se s kostimiranim likom pjesnika u dječačkoj dobi te uživati u njegovoj poeziji. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak u hotel. Smještaj u sobe, osvježenje. Mogućnost izbora; večera u hotelu, ili zajednički večernji izlazak s večerom u restaurantu u centru grada. Noćenje.

DRUGI DAN

Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, napuštanje hotela, odlazak do KAZALIŠNO KONCERTNE DVORANE “IVANA BRLIĆ MAŽURANIĆ”, nazočnost KAZALIŠNOJ PREDSTAVI u sklopu MANIFESTACIJE “U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ”.

Nakon predstave odlazak do KUĆE BRLIĆEVIH na glavnom Gradskom trgu – TRGU IVANE BRLIĆ – MAŽURANIĆ, te nazočnost KOSTIMIRANOM PERFORMANSU s likovima iz pripovijetki Ivane Brlić Mažuranić; tako šegrt Hlapić i majstor Mrkonja poučavaju djecu postolarskom zanatu, Stribor izrađuje suvenira od drveta, a Potjeh prava umjetnička djela od plastelina. Bit će tu i Kosjenka koja je prava majstorica u šminkanju, Jagor sa kozicama te Neva Nevičica i Oleh ban koji samo najposlušnijima dozvoljavaju jahanje na poniju…

Slijedi odlazak na ručak u jedan od gradskih restauranata (fakultativno).

Nakon ručka fakultativni sadržaji po izboru Naručitelja (zadržavanje ca. 1 sat po sadržaju);

  • “ETNO SELO OBITELJI CRLJEN“ – obilazak i razgled najveće ETNO ZBIRKE U SLAVONIJI.
  • „ZOOLOŠKI VRT MILEC“ – vrlo atraktivan ZOO vrt, ali ujedno i Azil za zbrinjavanje Zakonom zaštićenih životinja.
  • „ERGELA KALUĐER“ – posjet Ergeli u obližnjem naselju Bebrina; razgled rasnih konja, svojevrsnog „hotela“ za konje, demonstracijsko jahanje…

Polazak put domova u kasnijim poslijepodnevnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA: na upit

(ovisno o terminu realizacije, mjestu polaska, broju učenika i profesora u pratnji)

Povezane objave