POSJET VJEŠTICAMA S KLEKA

1 dan autobusom

Polazak ispred škole u 07,00 sati. Ugodna vožnja, s usputnim zaustavljanjima za okrijepu i odmor, preko ZAGREBA, KARLOVCA i dalje do odredišta. Dolazak u OGULIN, grad na rijeci Dobri, podno Kleka u masivu Velike Kapele. Sastanak s lokalnim vodičem, te polazak na razgled grada poznatog još u 17. stoljeću kao mjesto gdje se u ponoć, za vrijeme olujnih noći, skupljaju vještice, vile i vilenjaci iz cijeloga svijeta. Razgled kanjona kroz samo središte grada gdje svoj tok završava rijeka Dobra – ĐULIN PONOR  koji je dobio ime po legendi o djevojci Đuli koja se zbog nesretne ljubavi bacila u ponor.

Posjet FRANKOPANSKOM KAŠTELU u kojem je smješten ZAVIČAJNI MUZEJ, osnovan 1967., smješten u prostorima Staroga grada; ima arheološku, etnografsku i planinarsko alpinističku zbirku novije povijesti te memorijalnu sobu Ivane Brlić Mažuranić.

Nakon razgleda i kraćeg odmora odlazak do obližnjeg JEZERA SABLJACI. Odmah po dolasku ZAJEDNIČKI RUČAK. Nakon ručka slobodno vrijeme za odmor, igru, rekreaciju u netaknutoj prirodi. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak put domova. Moguće i zaustavljanje u HRVATSKOM OLIMPIJSKOM CENTRU “BJELOLASICA”; mogućnost okrjepe i kraćeg razgleda. Dolazak ispred škole u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: na upit

(ovisno o terminu realizacije, mjestu polaska, broju učenika i profesora u pratnji)

Povezane objave